Kevesebb repülő megy Törökországba

2016-07-23 08:57:00 seifert.p

hírkép

Leálltak a Hévíz-Balaton Airportról a törökországi Antalyába hetente közlekedő charterjáratok, az utasokat Budapestről szállítják a török üdülőhelyre - közölte a Zalai Hírlap.



Iglódi László, a chartereket működtető Green Travel értékesítési vezetője a lapnak azt mondta: a török Freebird légitársaság a globálisan mérséklődő utasszám miatt csökkentette magyarországi gépeinek számát, így a korábbi kettő helyett szerdánként csak egy repülőgépet biztosít a Green Travelnek. A járat ezért Debrecenből indul, majd budapesti felszállási lehetőséget biztosít az eredetileg Sármellékről indulni szándékozott utasoknak.

A Hévíz-Balaton Airportról a tavalyi 11 után idén 15 járatpár repült volna Antalyába. A múlt évben átlagosan 97 százalékos volt a gépek töltöttsége, idén a felfüggesztésig 70 százalékos.

Iglódi László azt hangsúlyozta: a török riviérát - ami 820 kilométerre van Isztambultól - nem érintette a puccs, az antalyai repülőtér zavartalanul működött, ugyanakkor a terrorizmus és a migránsválság sokak kedvét elveszi az utazástól.