Taxisháború Ferihegyen

2010-12-07 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

A Zóna taxi helyett a Főtaxival szerződött a Ferihegyi repülőtér. Munkatársai kedden reggel átvették a drosztot, de a Zóna Taxi kocsijai az indulási oldalon maradtak, és a hoszteszeik a csarnokban próbálnak utasokat gyűjteni.



Tudtuk és nem is vitatjuk, hogy a Főtaxi lett a nyerő a pályázatban, de nekünk Veres István a Zóna Taxi tulajdonosa azt az ígéretet tette, hogy májusig mindenképpen maradhatunk a reptéren - állította egy taxis a Blikknek. Nem így történt, sőt egy rendőrautó nem engedte a zónásokat a bejárathoz.

Veres István, a Zóna Taxi tulajdonosa korábban kijelentette: nem szándékoznak erőszakkal rendezni a jogi vitát, ami a Budapest Airport és köztük zajlik, ugyanakkor nem ismerik el a reptér felmondását, véleményük szerint szolgáltathatnak a reptéren. Autóikkal az indulási oldalon helyezkednek el és hoszteszekkel próbálják magukhoz csalogatni  az utasokat.

A ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport október elején írta ki a taxitendert, amelyet november közepén a Főtaxi nyert meg. A Zóna Taxi ezt követően megtámadta a tendert.