Brexit: Orbán kell, nem Merkel

2016-06-24 10:43:00 j.protic

hírkép

Jean-Claud Junckernek, az Európai Bizottság elnökének le kellene mondani a nagy-britanniai népszavazás fatális következményei miatt – véli Ján Podmanický, a Robert Fico vezette legnagyobb szlovák kormánypárt, a Smer-SD  parlamenti képviselője.



A syzlovák kormánypárti képviselő szerint Juncker tevékenysége hozzájárult ahhoz, hogy az Európai Unió elveszítette komolyságát.

„Az EU elhajlott az alapító atyák szándékától, akik ráadásul keresztény politikusok voltak, sőt, a keresztény hagyományoktól is elhajlott, amelyeken Európa létrejött. Az EU, éppen olyan embereknek köszönhetően, mint Juncker, a végtelen bürokrácia, és az emberek valós problémáitól való elszakadás szimbóluma lett, amely gátlástalanul szórja a pénzt kétséges projektekre” – nyilatkozta a SITA hirügynökségnek a kormánypárti honatya.

Podmanický szerint az uniót csak úgy lehet megmenteni, ha visszatér az alapjaihoz. „Az EU élén határozott vezetőre van szükség, olyanra, mint például Orbán Viktor, mert Angela Merkel tanácstalan arcának nézése, vagy az olyan sajnálatra méltó figurácska, mint Francois Hollande, inkább csak frusztráltságot kelt” – véli Ján Podmanický.

A britek a képviselő szerint racionális viselkednek. „Gyorsan kiléptek abból a projektből, mely megszünt müködni. Ha meg akarjuk előzni hogy lavina-efektus induljon el más államokban új embereket kell juttatni az EU élére és sürgösen reformálni kell az Uniót – mondta a szlovák parlamenti képviselő a SITA hirügynökségnek.