Paprikás és kígyós csokoládé

2010-12-03 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Gombóc Artúr tán repülni is megtanulna örömében, ha elmehetne a londoni csokifesztiválra. December második hétvégéjén rendezik.



A csokis ételek nem csak édes finomságok lehetnek. Létezik paprikás csokoládé, borsos csokoládé, sőt, kitalálták már a kígyóízű csokit is. Ez utóbbihoz tényleg kell kígyó, hasonló a módszer, mint az Amerikában népszerű gilisztás nyalókák esetében, amikor gilisztát tesznek az átlátszó édességbe. Egész kígyó ugyan nem kerül a csokiba, csak szimbolikus darabka.

A londoni fesztivál teljes kínálata még meglepetés. Egy azonban biztos: a fesztivál ingyen látogatható, és ott lesznek olyan díjnyertes csokoládékészítők is, mint William Curley, Damian Allsop, Paul Wayne Gregory és a Co-Couture. Megjelennek régi nagynevű cégek, mint a Rococo, a Valrhona és a Hotel Chocolat, és olyan új szereplők is, mint a Choki of Brockley és a Simply Hand Made Chocolates. Lesz csokidivat-bemutató is Beth Cust csokoládé ruháival és különleges csoki máz kreációival.

A standokon rengeteg féle csokoládé lesz kapható, forró csoki, csokis palacsinta, csokis churro, csokoládékészítő szett, és lesz csokoládé szökőkút is.

A Temze déli partján elhelyezkedő 8,5 hektárnyi területet elfoglaló Southbank Centre az Egyesült Királyság legnagyobb művészeti központja. Az épületet eredetileg az 1951-ben megrendezett Festival of Britain rendezvényeinek befogadására alakították ki, és itt található a Royal Festival Hall, a Queen Elizabeth Hall, a Purcell Room és a Hayward Gallery csakúgy, mint a Saison Poetry Library és az Arts Council Collection.



Hasonló a módszer, mint az Amerikában népszerű gilisztás nyalókák esetében, amikor gilisztát tesznek az átlátszó édességbe