Afrika és a globalizáció

2016-06-09 16:26:00 Hajdú Anna

hírkép

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre Pécsett az African Studies Conference, a Pécsi Tudományegyetem Afrika Kutatóközpontja és az Afrika Tanulmányok szervezésében - írja a Globoport.hu



Az idei interdiszciplináris, nemzetközi rendezvény témája Afrika és a globalizáció: mit jelent a globalizáció Afrika számára, a folyamatban hogyan látja a világ Afrikát, és Afrika hogyan látja önmagát? Többek között ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat a sokféle témakört érintő előadások.

A PTE BTK Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszéke mellett, az ugyanakkor egyetemközi szervezetként is működő Afrika Kutatóközpont 2010-ben indította a nemzetközi Afrika-konferenciát. Cél, hogy a világ vezető Afrika-kutatói és nemzetközi kapcsolatok-szakértői fogadják el a pécsiek meghívását. Így nőtte ki magát mára a pécsi konferencia Kelet-Közép-Európa egyik vezető afrikanisztikai rendezvényévé.

A 4. Pécsi nemzetközi Afrika-tanulmányok Konferenciát ma délelőtt a Tudásközpontban Suha György miniszteri biztos, Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora és Tarrósy István főszervező nyitotta meg. A konferencián a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány kutatói is tartanak előadásokat.