Beérett a magyar mesekönyv-forradalom

2016-06-06 20:52:00 seifert.p

hírkép

23 ország 148 startupja közül a mesekönyveket forradalmasító, magyar BOOKR Kids nyerte a fődíjat a CEE Lift Off!­on, Kelet­Közép Európa legnagyobb startup­versenyén. Másnap pedig duplázott, mert elvitte a Women Startup Competition Europe első díját is!



A BOOKR Kids nyerte meg a régió legnagyobb startup versenyét, a CEE Lift Off!­ot. A Brain Bar Budapest részeként megrendezett eseményen a zsűri a gyerekek mesekönyv­olvasási szokásait forradalmasító projektet tartotta a legjobbnak. A BOOKR Kids applikáció egy klasszikus meséket tartalmazó virtuális könyvtár, egy hangoskönyvtár, animációs filmtár és számos interaktív játék egyben. Mindezeken kívül olyan olvasástanulást segítő funkció is van benne, amellyel a kiválasztott művet színészek hangján hallják a gyerekek, miközben a szövegben kiemelve követhetik, hol tart éppen az előadó.

A BOOKR Kids sikere nemzetközi viszonylatban is komoly siker: a magyar csapat 23 ország 148 induló vállalkozása közül került ki győztesen. A győztes az OXO Labs által biztosított féléves akcelerátor program mellett a hazai befektetők szupercsapataként aposztrofált Power Angelstől kap 150.000 eurós befektetési ajánlatot, és a co­working terek hazai pionírjának számító Loffice­ban tölthet el 6 hónapot.

Szeretnénk, ha a szolgáltatásunk egy olyan biztonságos hely lenne az interneten, ahol szülők és gyermekeik is értékes időt tölthetnek el. Célunk, hogy 27 nyelven több mint 10.000 könyv legyen elérhető az applikációval. A két díj ebben nagy segítségünkre lehet – mondta Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója.

Másnap pedig a Women Startup Competition Europe versenyén is győzött a csapat: a Colleen Bell amerikai nagykövet által vezetett szakmai zsűri 12 döntős közül ez alkalommal is a BOOKR Kids csapatát választott a legígéretesebbnek.