Aludt már Hobbit Motelben?

2010-11-24 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

A világ egyik legkülönlegesebb szállodája található Új-Zélandon. Ez a Hobbit Motel. A létrahozóit a Gyűrük Ura ihlette meg. A turista pedig földbe vájt lyukakban pihenhet. Ha van kedve hozzá. További érdekességek Új-Zélandról pénteken 18.30-kor az Inforádió Világszám című műsorában.



Eredeti, mondhatnánk hiteles hobbit lyukakban rendezték be Új-Zéland legkülönlegesebb szállását. Ez a Hobbit Motel. Az ország középső részén található, a Woodlyn Parkban található.

A domboldalba vájták őket. Az ajtók és az ablakok is kerekek. Ráadásul a berendezés is a manók világát idézi. Természetesen konyha, fürdőszoba és kényelmes nappali is várja a hobbit- vagy meserajongókat. Egy-egy ilyen lyukban 6 ember szállhat meg.

Amúgy Új-Zélandon sok mindenre figyelnek még. 40 méterrel eltoltak egy egy szállodát, amikor alagutat építettek egy hegyoldalba. Csörlőkkel és igen csúszós - teflonnal és folyékony szilikonnal bevont – beton sínpályával a kaptatón felfelé haladt az épület 2 napon keresztül. A művelet szabad szemmel követhetetlen volt. A terv szerint fél év múlva elkészül az út és az alagút, a fogadót pedig visszatolják eredeti helyére.



Világszám minden pénteken 18.30-kor az Inforádióban.