Ilyet még nem látott

2016-03-02 09:39:00 Kovacs R.

hírkép

Még mielőtt nagyon csodálkozni kezdenénk, emlékezzünk vissza: nem egy férfi festett már a péniszével. Az ausztrál Casey Jenkins már évek óta köt a vaginájával.



Na jó, valóban nem pontos a megfogalmazás. Mégis így írják le, amikor a 36 éves művész-aktivista a vaginájába helyezett fonálból köt valamit. Például 2013-ban egy sálat, amely 28 napon keresztül készült (a menstruációs időszakot is beleértve).

Ez volt a Reprodukcióra programozva előadása címe. Bárki megnézhette, ahogy egy dobozon ülve félmeztelenül kötött a Darwin Visual Arts Association egyik termében. Az internetre is felkerült felvételekre áradtak a durvábbnál durvább megjegyzések:

„Néha úgy érzem, egyeseket egyszerűen csak le kéne lőni. Ez a legtaszítóbb, leggusztustalanabb dolog, amit valaha láttam.”

Hiába próbálta Jenkins megmagyarázni a performansz lényegét: Az emberekből általában undort és félelmet keltő szervet olyasvalamivel akarta összekötni, ami a kényelmet és a melegséget jelenti.

Mivel azóta sem győzte meg támadóit, Melbourneben újra köt majd vaginájával március 2 és 11 között – tájékoztatott a brit Daily Mail.

 

Forrás: Globoport. hu