Jótékonysági koncert

2016-02-15 19:14:00 Kovacs R.

hírkép

Trióban az Egyenlőségért címmel Balázs János, Kállai Ernő, Lakatos György és tanítványaik jótékonysági hangversenyt adnak március 14-én a Zeneakadémián.



A jótékonysági koncert három művész — Balázs János, Kállai Ernő és Lakatos György — összefogásából jött létre az elfogadás, a példamutatás és a gyökereinkhez való visszatérés jegyében. A hangversenynek három vezérfonala van. Elsődleges célja, hogy emléket állítson a 135 éve született Bartók Bélának, a 130 éve elhunyt Liszt Ferencnek és a 10 éve eltávozott Ligeti Györgynek. Emellett természetesen egykor az épületben tanító Weiner Leó és Dohnányi Ernő korszakalkotó munkássága is nagy hangsúlyt kap majd. A művészek célja továbbá felhívni a társadalom figyelmét az integráció és a tehetséggondozás fontosságára a zene hatalma által. „Művészi-tanári munkásságunk során számtalan rendkívül tehetséges, részben roma származású fiatallal találkozunk. Hisszük, hogy a zene erejével lebonthatóak az ellenük táplált negatív sztereotípiák. Bízunk benne, hogy a magyar zenepedagógiai módszerek elsajátítása által diplomával kezükben megállják helyüket hivatásukban és a társadalom szerves részévé válhatnak.” — nyilatkozta Balázs, Kállai és Lakatos a koncert kapcsán.

A jegybevételből származó összeg az Ökumenikus Segélyszervezethez folyik majd be, támogatva ezzel az igazán rászorultakat. Az adományt a Segélyszervezet a szendrői Biztos Kezdet Gyerekház támogatására fordítja. Az intézmény 5 évesnél kisebb gyermekek korai fejlesztését végzi; szakemberek bevonásával, különféle programok kialakításával próbálja megkönnyíteni a nehéz körülmények között élő családok életét. A gyermekek ingyenesen juthatnak tízóraihoz, fejlesztő foglalkozásokhoz, gyógytornász, pszichológus, logopédus segítségéhez.

A rendezvény fővédnöke Herczegh Anita a köztársasági elnök felesége, valamint Dr. Erdő Péter bíboros, prímás.

Részletes program és jegyvásárlás: http://zeneakademia.hu/hu/klasszikus/-/program/trioban-az-egyenlosegert---balazs-janos-kallai-erno-lakatos-gyorgy-es-tanitvanyaik-20160314-1930