Halból lesz a kolbász is a Millenárison!

2016-02-02 11:30:00 V.J.

hírkép

Nemcsak kapás, de rengeteg fogás is lesz az idei Budapesti Halfesztiválon. A halak a minden formában a tányérra kerülnek, de az evés mellett sokféle más szórakozás is vár mindenkit a Millenárison.



Már negyedszer, de most új helyszínen várják a halételek szerelmeseit a Budapesti halfesztivál szervezői. Mint a beharangozó sajtótájékoztatón kiderült, halevésben még mindig az utolsó helyen állunk Európában, pedig bőven van hal a hazai vizekben és az autentikus magyar szakácskönyvekben. Itthon leginkább csak karácsony táján kerül hal a családi asztalra, főképp halászlé formájában.

Február 12-14-én a Millenárison csak tátoghatunk – mint a hal -, hogy hányféleképpen lehet halat készíteni. Még kolbász is készülhet a jóféle hazai szürkeharcsából, mely vizeink legnagyobb hala. Lesz természetesen főzőverseny, bajai és szegedi halászlé, de a hazai ízek mellé a szervezők becsempészik a gasztronómiai egzotikumot is. A rendezvényen megkóstolhatjuk az igazi Sushi-t, a francia hallevest, az olasz brazint, sőt még az afrikai tüdős halból készült szalámit is. Ráadásul minden nap a szemünk előtt sütik meg az óriásharcsát.

A gyerekek igazi környezetükben ismerhetik meg a vizek élővilágát, lesz interaktív horgászfalu, a jó hangulatról pedig – többek között Caramel, az Irígy Hónaljmirigy, a Beatrice gondoskodik majd három napig.