Az egészséges(ebb) választás

2016-01-07 11:50:00 L.Eszter

hírkép

Valószínűleg a társadalom nagy része hasonlóan vélekedik a gyorskajáról: egészségtelen, egyáltalán nem biztosítja a testünknek fontos tápanyagbevitelt, ezért aztán éhesek is maradunk, de (és ez egy óriási de) finom, és hamar hozzáláthatunk. Így aztán elég egyértelmű az a piaci rés, amit az Amy’s betömött a veggie burgereivel és gluténmentes pizzáival.



Természetesen messze vagyunk még attól, hogy mondjuk Budapesten befalhassunk egy jó sajtos makarónit Amy szuper-mindenmentes gyorskajáldájából, de a kaliforniaiak nálunk jóval szerencsésebbek. Itt nyílt meg ugyanis az első Amy’s Drive Thru, ahol vegetáriánus és relatíve egészséges ételeket vásárolhatunk korrekt áron, pár perc alatt - olvasni a globoport.hu oldalán.

Mindemellett normálisan bánnak dolgozóikkal is, akik élhető fizetést kapnak és a hozzávalókat is helyi termesztőktől szerzik be.

Ha a gyorskajára, mint olyanra gondolunk, akkor először nehéz belátni, hogy sikeres tud lenni egy húsmentes, nem feltétlenül a zsírtól tocsogó választékkal rendelkező étterem is, amely szintén a gyorsaságra és a tömegtermelésre épít. Pedig Amy boldog lehet, ugyanis elképesztően nagy a kereslet van az általuk készített ételekre.

Mondjuk nem is meglepő, hiszen olyan finomságokat ehetünk itt, mint a veggie burgerek vagy burritók, sajtos makaróni, pizzák, saláták, chilis sültkrumpli, sőt akár turmixot is ihatunk. És igen, az alábbiak mind gyorskaják.

 

További illusztrációk a galériában.

 

Forrás: globoport.hu