Ezt ette az elit a karácsonyi partikon

2015-12-27 13:06:00 Hajdú Anna

hírkép

A Prima Primissima díjátadó gáláján és a többi karácsonyi partyn egyaránt elkényeztették a résztvevőket 2015 decemberében. Nézzük, mi volt a menü!



A négyfogásos menü igazi különlegességeket tartogatott az ínyenceknek. Az előételek között a húsok, a halak kedvelői, de a vegetáriánusok is találtak kedvükre való fogásokat. A hagyományos magyaros ízeket értőn értelmezte át az a fogás, amely mangalicakolbásszal töltött sertéskarajból és balzsamos lencsesalátából állt. A füstölt pisztrángfilét tormás céklapürével tálalták, míg a kacsamájat fügelekvárral, püpsökkenyéren kínálták. Hazai sajtkészítők különlegességeiből is válogathattak a vendégek.

A hölgyek, akik vigyáznak a vonalaikra többféle salátából választhattak. Kéksajtos marinált zöldségek pirított fenyőmaggal, dijoni mustáros káposztasaláta, mandarinos jércesaláta és vegyes leveles saláta különféle dresszinggel volt a menü.

A súlyosabb és a könnyedebb ízek kedvelői is megtalálhatták a nekik való finomságokat. A konfitált kacsacomb klasszikus kísérőjével, egy kis almával megbolondított lila káposztával érkezett. Vaddisznópörköltet, marhapofát, de mini töltött káposztát is kóstolhattak a vendégek. Kakukkfüves jércemell és erdei gombás lasagne szolgálta ki a könnyedebb, frissebb ízek kedvelőinek ízlését.

A 2009-es év tortája, a Pándi meggytorta méltó lezárása volt az egyszerre hagyományos és innovatív menüsornak. Ezen kívül vargabélest, erdei gyümölcsös panna cottát, lúdláb tortát és almásrétest szolgáltak fel.

Kép:teachthebudget.com