Nem lesz fehér a karácsony ?

2015-12-10 12:10:00 j.protic

hírkép

Rohamosan közelednek az ünnepek és Szlovákiában is sokan kérdezik, lesz-e hó karácsony alatt. Nos az előrejelzés nem éppen biztató – adja hírül a topky.sk portál.



A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzése szerint e héten Szlovákiában még valószínűleg nem várható havazás, bár némi lehűlés már tapasztalható. .

 

Szlovákia északkeleti részében csak a jövő hét végén várható jelentősebb lehűlés, ám csapadék nem valószínű. Ami a hótakarót illeti, a pozsonyi meteorológusok szerint "a környező országokban, így Magyarországon sem lesznek jobbak a kilátások, mint Szlovákiában, ".

Nem sok jóval biztatnak a külföldi előrejelzések sem.

A Wetter.de portál szerint 70 százalékos a valószínűsége annak, hogy december 24-től 29-ig mérsékelt, nedves időjárás várható térségünkben. . Ha pedig mégis havazna szenteste előtt, vélhetően a hó csak fehér sárrá válna, mivel felmelegedésre kell számítani. . A Wetterprognose-wettervorhersage.de oldal előrejelzése szerint a következő napokban inkább őszies, ködös, kiadósabb esőzések nélküli időjárásban lesz része régió országainak..

 

Az Accuweather.com előrejelzése szerint a következő hét végén 5-10 fokos melegre lehet számítani. Furcsa módon a legjelentősebb felmelegedés éppen karácsony táján várható, s a meleg idő valószínűleg az év végéig megmarad.