A khmerek földje magyar turistákra vár

2015-11-02 14:32:00 V.J.

hírkép

Dr. Thong Khon, a Kambodzsai Királyság idegenforgalmi minisztere, nyitotta meg a délkelet-ázsiai ország első Idegenforgalmi Képviseletét Budapesten.



Ma még ismeretlen országnak számít Kambodzsa Magyarországon. A turisták még nem fedezték fel, pedig természeti szépségekben és kulturális értékekben páratlan csodái vannak. Az ország, melynek neve egy mimózaféle fa indonéz nevéből keletkezett, 1953-ban nyerte el függetlenségét. A 70-es évek zűrzavara után, mára ismét hívogató úticélja lehet az egzotikumokra vágyó turistáknak.

A most életre hívott intézmény az első a közép-kelet-európai régióban.

Dr. Sárdi Rudolf, a budapesti kambodzsai Idegenforgalmi Képviselet megbízott vezetője elmondta, hogy az iroda megnyitásával a két ország közötti kapcsolatok új szintre emelkedhetnek.

„Kambodzsa egy stabil, megbízható és biztonságos ország” – mondta Dr. Thong Khon kambodzsai idegenforgalmi miniszter, hozzátéve, hogy a kormánya kiemelt figyelmet fordít az idegenforgalomra, amely fontos szerepet játszik országának gazdasági fejlődéséhez. „Elkötelezettek vagyunk abban, hogy szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesszük és bővítsük a szektoron belül,  a versenyképességünk megtartása és növelése érdekében” – tette hozzá a miniszter, aki végezetül elmondta, hogy tárt karokkal várják a magyar turistákat és befektetőket Kambodzsába.