Így főznek a borászok

2010-10-12 00:00:00 superadmin

hírkép

Ne csak igyunk, együnk is! Ez a kicsit kifordított mondás lehetne a mottója Őszy-Tóth Gábriel nemrég megjelent könyvének, melynek címe : Így főznek a borászok. A sajtóbemutatót a napokban tartották Óbudán.



Az oldalakon több, mint 80 neves borász ajánlja a legjobb borokhoz illő kedvenc ételeit. Elvégre ki más is érthetne jobban a tányérban és a poharakban harmonizáló ízekhez, mint a borok igazi szerelmesei.

Hogy mindez ne csak ínycsiklandozó olvasmány legyen a sztárborászok Kóstolófesztiválra invitálják az olvasásban megéhezett olvasókat október utolsó hétvégéjén a Bécsi úti Symbol étterembe. Igazi meglepetés étkeket kóstolhatnak az érdeklődők, hiszen a két nap során a legismertebb hazai borvidékek legjobb borai mellé választhatnak az érdeklődő ínyencek különleges ízeket. A szekszárdi "Ficakpörkölttől" – Eszterbauer János kedvence – az az egri "Vargányarizottós vajhalon" át – Kovács Nimród receptje –, a villányi Wunderlich Alajos ajánlatával étlapra került "Kakaspörkölt kapros-túros csuszával" ízéig tobzódhatunk az étkek birodalmában.

Hogy mindez jobban csússzon,  a hazai borvidékek legjobb boraiból kerül nedű a poharakba. A program fővédnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Aki jegyet rendel a különleges kulináris show-ra, azt korlátlan étel- és italfogyasztással várja a Kóstolófesztivál, ahol pénteken a Budapest Ragtime Band és a Váczi Eszter Quartett, szombaton pedig az Óbudai Danubia Zenekar tagjaiból álló vonósnégyes gondoskodik az ízekhez illő hangulatról. Aki pedig nem tud uralkodni túláradó érzelmein, azt bordalokkal szórakoztatja a Borászok kórusa. Sőt otthon is átadhatja magát Bacchus szellemének, hiszen a könyvhöz ajándék zenei CD-melléklet is jár.



természetesen a hazai borvidékek legjobb boraiból kerül nedű a poharakba