Egy pedagógus ma már nem lehet offline

Átadták a magyar pedagógus Oscar-díjakat

[V.J.] publikálva: 2017-03-22 18:22:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Középiskolai tanárok, általános iskolai és óvodai pedagógusok jöttek össze az első ízben megrendezett Modern Pedagógus Konferencián. Fontos kérdésekről, a jövő generáció neveléséről, a legújabb módszerekről hallhattak igazán izgalmas előadásokat, de a végén az is kiderült, hogy kik kapják az idei pedagógus Oscar-díjakat.


A mai gyerekekhez már egészen más módon találhatjuk meg az utat – hangzott el a neteducatio.hu által szervezett Modern Pedagógus Konferencián, az év legnagyobb pedagógus eseményén..  Ez pedig nem egyszerű dolog, hiszen a gyerekek manapság már folyamatosan online élnek – hangzott el a rendezvényen.. Ez pedig már a legkisebbekre is érvényes. Tehát a pedagógus sem lehet offline, új módon és nyitottan kell hozzáállni a neveléshez is. Sokféle módon, sokféle csatornát használva lehet hatékony nevelő munkát folytatni. Természetesen a pedagógia és a pedagógusok igyekeznek lépést tartani ezzel a fejlődéssel, hogy kihasználják a digitális világ nyújtotta új lehetőségeket.

Balatoni József történelem tanárként a Jocó bácsi világa blogon osztja meg tapasztalatait interaktívan. Ez pedig használható és jó módszereket eredményez az óvodától a középiskoláig. Mindenki más – mondta előadásában Dr. Bakonyi Anna. A társadalom sokszínűsége leképeződik az oktatási intézményekben is. Az azonos feltételeket a nevelésben a különbözőségek mentén kell megteremteni.

A konferenciát életre hívó  neteducatio.hu-t 2005-ben alapították, eredetileg tanárok tanácsadásával foglalkozott. 2010-ben a magyarországi piacon elsőként hoztak létre egy e-learninget szolgáltató weblapot, ami hamar a tanárok kedvencévé vált. 2013-ban elkészültek az első teljesen távoktatásos továbbképzések a pedagógusok számára. Szakmai kiadványok először 2014-ben jelentek meg, amik kész recepteket szolgáltattak a pedagógusok számára. 2015-re piacvezető céggé vált pedagógusképzésben, kiadványaik gyakorlati jellegükből adódóan népszerűek.

A szekció előadások után került sor a pedagógus Oscar-díjak átadására, amit Gundel Takács Gábor adott át a nyertesnek. Éppúgy, mint a hollywoodi gálán egymás után léptek a pódiumra az arany szobrocskákért a díjazottak. A  Facebookon keresztül lehetett szavazni a tél folyamán, februárban pedig nyilvánosságra kerültek az eredmények is a neteducatio.hu Facebook oldalán.

A kisvárdai Tompos lakótelepi óvódában dolgozó Mudriné Resku Szilvia óvoda pedagógusként  nyert Oscart. Ahogy az indoklásban elhangzott, ő a legifjabb generáció példamutató oktatója, újszerű ötleteivel segíti a legkisebbek fejlődését. Mindezek mellett nagybetűs EMBER. „Mi óvodapedagógusok igyekszünk felvenni a fejlődés ritmusát. Szükséges, hogy innovatívak legyünk, hogy nagyon magasan legyünk szakmailag kvalifikálva és nagyon szeressük a gyerekeket. Ha valaki nagyon szereti a gyerekeket és szeretne valami olyat tenni, ami utána még magasabbra tud nőni, akkor mindenkit bíztatok arra, hogy legyen óvoda pedagógus, hiszen ez a legszebb hivatás.” – mondta el a pódiumon.

A nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményében tanító Roma Ádám az általános iskolai pedagógusok Oscar-ját vehette át. Fizikatanárként nem csupán egy tanár: szívesen beszélget diákjaival a szünetekben, ha kell, beöltözik mesefigurának is a kedvükért. Szívügye a fogyatékkal élő gyerekek támogatása, akiket rendszeresen visz el bringatúrákra. „Igazgató úr meg is szokta jegyezni, hogy ritkán lát a tanáriban. Ennek oka, hogy minőségi munkát csak úgy tudunk végezni, ha minél több időt töltünk a gyerekekkel. Szeretek sportolni és ebben az irányban szoktam terelni a gyerekeket is. Nyilván az is fontos, hogy fizikailag és lelkileg is megerősödjenek tanítványaim.” – emelte ki Ádám, aki nyíregyházáról érkezett a díjátadóra.

A szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanára, Nagy László a középiskolai pedagógusok között lett díjazott,  aki rajztanárként 600 tanulóját tanítja empátiakészségre, szeretetre és tisztelete. Mindezek mellett több mint 100 versenyeredmény igazolta a munkáját az elmúlt 1 évben. „A megváltozott világban is meg kell találni a gyerekben a gyermeket, de haladni kell a korral. Örülök, hogy a mai nap során az interaktív eszközökről volt szó, hiszen én is alkalmazom őket. A mai gyerekek vérében benne van a Facebook, a Twitter, az instagram. Csak úgy lehet őket megérinteni, hogy haladunk abba az irányba, ami az ő életüket átszövi. Az a három tárgy amit tanítok, a művészettörténet, a média és a rajz is alkalmas arra, hogy motiváltságot hozzak létre. Ebben a világban, ahol a média szövi őket körbe ezek a tárgyak jók, hogy lehessen őket terelni. Egy tanár valamilyen szinten társ is, hiszen az életük nagy részét az iskolában töltik. Nagy kincs van a kezünkben, amit formálni kell.” – mondta, a díjat megköszönve.

A közönség hatalmas tapsa közepette vehette át a szobrot Gabnai Katalin, a magyarországi drámapedagógiai képzés elindítója akit szakmai különdíjban részesítettek. Neki ez már szinte a második Oscar – díja, hiszen, részese volt a 2017-es Oscar-díjas Mindenki című film elkészítésének is.

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Hamarosan felhőszakadás lesz Budapesten
Gyülekeznek a viharfelhők és már dörög is.
PÉNZTÁRCA
Komoly baj van két napszemüveggel
Az egyik nem szűrte rendesen az UV-sugarakat
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
RECIKLI
Agyő, másnaposság!
A finnek kitalálták

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.26. 18:35 Világszám - Inforádió
Firenze
2024.04.27. 10:05 Világszám - Inforádió
Siena
2024.04.28. 10:35 Világszám - Inforádió
Firenze ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--