Az igazi sivatagi show

Las Vegas, az amerikai nyugdíjasok játszótere

[V.J.] publikálva: 2016-11-17 10:25:00 | Nyomtatásprint

hírkép

Száz éve még forró sivatag, ma pedig a luxus fellegvára. A nevadai forróság nem igazán zavarja az embert, ha egy póker- vagy rulett asztal mellett lesi a pénz születését vagy eltűnését. Mert Las Vegasban minden a pénz körül forog.


A mondás szerint, ami Las Vegasban történik az ott is marad. Aki először jár itt az leszűrheti a bölcsesség egyik vetületét: a pénze minden valószínűség szerint a sivatagi vidámpark valamelyik pénznyelőjében végzi. Az ember eltűnik a szórakoztatóipar feneketlen bugyrában és szinte észre sem veszi, nappal van-e vagy éjszaka. És ez nem túlzás egy olyan helyen, ahol a szálloda vagy kaszinó igazgatója kapcsolja fel a napot, esetleg csinál éjszakát. Természetesen nem véletlenül. Igaz, hogy fényben errefelé nincs hiány. Itt szinte éjjel nappal a nap süt.

A város titkairól mesélt Dr. Kiss Róbert Richard a Kereskedelemi és Vendéglátóipari Múzeum népszerű utazási klubjában. A streep hatalmas szállodacsodái, ahol a szobák nem annyira drágák. Nem kerül nagyon sokba a szállás, hiszen egy egész város dolgozik azon, hogy a látvány és a show kivarázsolja a pénzt a tátott szájú turista zsebéből. Turistából pedig van bőven, főképpen amerikai nyugdíjasból és külföldi érdeklődőből nincs hiány. Miért is menne Európába valaki, ha a lakosztálya ablakából egyszerre láthatja az egyiptomi piramisokat, a párizsi Eiffel-tornyot és a velencei csatornákat? Az sem véletlen, hogy évente 125 ezer pár rohan el a sivatagi kaszinóvárosba, hogy egybekeljen. A ceremónia megszervezése errefelé nem sok papírmunkát igényel, viszont a költségeket jelentősen emelhetik a különleges extrák. Még násznépet is rendelhetünk 10-től ezer főig, a pénztárca függvényében. Egy dolog biztos: borzasztóan lelkesek és meghatottak lesznek a pénzünkért. A házassági engedélyt akár interneten is megrendelhetjük. Holtomiglan-holtodiglan. Vagy ahogyan sikerül.

Itt egy show-t legalább 10 évig játszanak változatlan formában, hiszen akkora mennyiségű pénzt fektetnek a műsorba, hogy ez már csak így rentábilis. Meg is kérik az árát rendesen, viszont a teltház garantált. Bellaggio, MGM Grand, Mirage, Mandalay Bay és a többi hatalmas hotel ahol akár eredeti Picasso festmények társaságában költhetjük el a reggelinket. Vajon a krupié kipörgetheti-e a titokzatos fekete 8-ast a rulettben? Talán igen, talán nem, de azért meggazdagodni senki nem fog errefelé. Viszont, ha már a szerencse nem pártolt mellénk, akkor levezethetjük a feszültséget a Startosphere Hotel 300 méter magasan levő vidámparkjában. Amúgy az is kiderült az este során, hogy  a vegasi szállodák már régóta nem a felső tízezer kiváltságai, némelyik ára a teljesen megfizethető kategóriába tartozik, bár az igaz, hogy a leghíresebbekben - ilyen a Bellagio vagy a Mirage - a szobák az átlagember számára megfizethetetlenek (a Bellagio-ban 290 dollár, azaz körülbelül 64 ezer forint egy éjszaka). Ez ugyanakkor csak a Strip központjában lévő szállodákra igaz, a déli és az északi részen lévőkből bátran lehet válogatni. Jönnek is turisták bőséggel, de az igazi las vegasi élményvadász az amerikai átlagnyugdíjas. Hiszen lehet itt játszani 5 dolláros asztalon vagy 20 centes nyerőgépen. Esetleg vesztőgépen.  A kaszinók elrendezése persze olyan, mint egy labirintus. A cél az, hogy az ember elvesszen bennük. A pénze viszont biztosan.

Mindenesetre Nevada állam legnépesebb városa a titkok kifogyhatatlan tárháza, amit egyszer az életben mindenképpen látni kell. Vagy kétszer. Vagy…

 

 

© vilagszam.hu




Galéria:



Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz



A kategória további hírei:


KÖRNYEZETVÉDELEM
Lázadni virágültetéssel is lehet
Hallott már a gerillakertészetről?
PÉNZTÁRCA
Futás a repjegy áráért
Nem igyekeznek fizetni a társaságok
ÚTIKÖNYVEK HELYETT
RECIKLI
Eredeti kocsikkal jön újra az Orient Express
A párizsi olimpián debütál

Itt jártunk: Uganda

TOP
PIKÁNS

1. Mi van most az Adrián?

Egy magyar recepciós mesél

2. Ezt most inkább hagyja ki!

Életveszélyes a túrázás

3. Emeletes ülések a repülőkön

Ez (is) lehet a jövő

4. Menjen, amíg nem késő

Több mint 100 világörökségi helyszín tűnhet el

5. Döbbenetes emberek szavaztak vasárnap

Zárcsökkentést és táncos játszóteret kért a két szavazó

6. Ilyen az amish szex

Két év tombolás után csak a férj

7. Nádas Tamás barátom emlékére

Lezuhant a műrepülő világbajnok

8. Csodanövény válthatja ki az antibiotikumokat

A kerti sarkantyúka a 2013-as esztendő gyógynövénye

9. Blöff - Nem lehet méregteleníteni a testünket

Zacher Gábor toxikológus elmondja az igazat

10. Ilyen az eszkimószex

Szex kölcsönbe

1. Ezek voltak a legnagyobb szerelmek 2023-ban

Sztárjainkat is utolérte a szerelem

2. Tönkretette Marilyn Monroe ruháját Kardashian

Hiányzó gyémántok

3. A lelked mélyére ás le ez a személyiségteszt

Készen állsz?

4. 5 tuti tipp a boldogabb élethez

Így szabadulhatsz meg a negatív érzelmektől

5. Ez a legizgalmasabb csillagjegy

Elmondjuk, miért!

6. Ez a 3 csillagjegy őrjítően érzéki és szexi

Köztük vagy?

7. Jolie keményen megvádolta Pittet

„Történt családon belüli erőszak…”

8. Tovább dagad a Nagy Feró botrány!

Majka kiborult: Miért kell ilyen álszent sz.rnak lenni?

9. Nagy titokban házasodott össze a sztárpár

Nem akárhol buktak le

10. Öngyilkossággal kokettált az álomesküvő után

A királyi családban sem fenékig tejfel az élet

Műsoraink
2024.04.26. 18:35 Világszám - Inforádió
Firenze
2024.04.27. 10:05 Világszám - Inforádió
Siena
2024.04.28. 10:35 Világszám - Inforádió
Firenze ism.
Közösség
Nap lánya

Ilyenek a viking nők

Szófelhő / Archív
--